Thursday, February 18, 2016

BARLEY SOUP



Tips: 

Presoaking Barley reduces the cooking time. You can use any vegetables of your choice in this recipe but Carrots, cabbage, Broccoli, beans, mushrooms and cauliflower work really well with Barley. You can adjust the seasoning as per your liking too.

Ingredients:


1 Cup Barley
4 Cups of Water
(For unsoaked Barley you can use 5-6 cups of water)
2-3 cups of various veggies
2 cloves of garlic
1 tsp salt
1/2 tsp black pepper powder
1/2 tsp Turmeric
1/4 tsp Red chilli pwd
1/2 tsp Cumin seeds
1/4 tsp mustard and fennel seeds
2-3 tbsp oil for cooking

Method:


1. Heat Oil in a pot and fry garlic. 
2. Add vegetables and salt, turmeric, red chilli pwd and fry for 3 mins. 
3. Add barley. Mix well and add water.
4. Bring water to boil on high heat then lower the heat and let Barley simmer until done. 
(15-20 mins for 1 cup of Pearl Barley presoaked for an hour. about 30-40 mins for unsoaked and other varieties)5. In another pan, heat oil and add cumin, 



Barley có thể rửa qua vòi nước lạnh rồi đổ sữa tươi sâm sắp ngâm qua đêm (tiết kiệm thời gian nấu) Lúc dùng có thể thêm nước cam, thêm táo, dates...cho ngon miệng và nhiều dinh dưỡng hơn.

Hoặc 

Rửa sạch nấu sôi với nước lạnh rồi chắt nước. 

Thêm tiếp nước lạnh nấu khỏang 45 phút cho barley mềm

Khử boa rô với dầu, tuần tự bỏ vào cà rốt, bắp cải, đậu cô ve, bông cải xanh..(option) Gia vị 3 cafe muối, 1 bột nghệ, 1/2cafe tiêu. Nấu 3 phút


Bỏ Barlely đã mềm vào Thêm nước lạnh (~5cups)


Một chảo nhỏ khác khử tiếp boa rô dầu với cumin, fennel. Chờ thơm đổ vào tô barley. Thêm ngò.



No comments:

Post a Comment