Wednesday, June 24, 2015

HEALING.


MĂNG TÂY.

Procedure:

1. Place the cooked asparagus in a blender and liquefied to make a puree, and store in the refrigerator.
2. Give the patient four full tablespoons twice-daily morning and evening.

Cách uống:

1.    Luộc măng (loại Green Giant Stokely (Asparagus Spears) trong hộp cũng được), luộc bỏ nước, xay nhừ, cho vào tủ lạnh.
2.    Uống hai lần, buổi sáng và chiều, mỗi lần 4 muỗng canh nước măng tây với nước ấm.
(có thể pha loãng trong thức ăn dùng trong hai bữa sáng và tối)

Lợi ích của măng tây:
  1. ·         Vitamin K và Folate cao
  2. ·         Tốt cho sự thụ thai và sản phụ (axit folic cao)  ngăn dị tật bẩm sinh ở trẻ.
  3. ·         Tốt cho tim mạch, đường tiêu hóa và ruột già, kinh nguyệt đều, điều trị trầm cảm, lợi tiểu, chống viêm tốt (chứa hợp chất teroidal glycosides-tốt viêm khớp, thấp khớp bệnh suyễn, và giữ nước).
  4. ·         Loại trừ bỏ mụn cóc, giải độc cơ thể , giảm cholesterol, lợi sữa (chống oxy hoá đại lý-ngăn nấm và virus , làm sạch cơ thể, ngừa sỏi thận.
NHUỘM ĐEN TÓC BẠC.
  1. ·         Đậu đen 250 gr
  2. ·         Mè đen 100 gr
  3. ·         Bạch Quả 30 hột
  4. ·         Hà Thủ Ô 150 gr. (hình)

Tất cả sao chín, tán thành bột, đựng trong lọ kín (300mg/mỗi ngày).

Grey hair
No.1: De-stress
Stress is one of the major causes of going grey early and also causes us to age faster. Try to relax more and take time out for yourself, even if it's just a long hot soak after a stressful day. Be positive, learn to say no, and lock that bathroom door for a bit of peace!

No.2: Stop smoking
Smoking has been scientifically proven to cause premature ageing in the body. Quitting should be your first step. Stopping smoking will also improve circulation, which can help reduce greys.

No.3: Keep hydrated
Reduce caffeine and alcohol and up your water intake. Also watch how much fried, spicy and acidic foods you eat as these can dehydrate the body and reduce moisture. Lack of moisture and hydration prevents nutrients from reaching hair follicles, which can turn them grey.

No.4: More copper
According to hair expert Madeleine Preston, walnuts are a great way to hold off grey thanks to the trace amounts of copper they contain, which could boost the production of melanin (the pigment that gives hair colour).
You could take a multi-vitamin daily as most of them contain copper. Or other foods that are rich in copper are turnip greens, lima beans, yams, spinach, and most meats. Copper is also found in blackberriespineapple,
pomegranates, almonds and pumpkin seeds. 

No.5: Up the iodine
Foods rich in iodine include carrots and spinach. Many of us don't have enough iodine in our diets, so bumping up the amounts of these foods you eat will keep your locks radiant.

No.6: Protein please
A moderate-to-high protein diet is vital for your body including skin and hair health. Eat lean meats like turkey and chicken and try to balance meals with protein not just carbs. If you're having toast, balance with a poached egg for extra protein or try our high protein diet.

No.7: Extra sleep
Good sleeping habits will help you relax, fully rejuvenate and reduce stress levels. Take our sleep test to make sure you're getting enough or read our top tips for getting better sleep

No.8: Reach for B12
A vitamin B12 deficiency may lead to premature greying. Eat foods rich in B12 like eggscheesebeefbananasfish and lamb.

No.9: Improve circulation
Circulation and blood flow is vital in the prevention of grey hair. There's no point eating all the vitamins and minerals if they can't reach your scalp and hair. To improve circulation exercise regularly as this will get the blood flowing. Also massage your scalp with your fingertips daily for 5-10 minutes to improve circulation. 

No.10: Chinese herbs
A popular Chinese herb that is believed to stop hair going grey is called He Shou We, or Fo-ti. It means 'black-haired Mr He' in Chinese. This name refers to a legend of an older villager named Mr He who took Fo-ti and restored his black hair, youthful appearance and vitality. You can buy this from chineseherb.co.uk.


GAI CỘT SỐNG.
  • 20 hột đười ươi. Ngâm 45 phút với nước ấm. Lấy ra gỡ bỏ: Hột. Vỏ. Gân, Xơ. Chỉ lấy phần cùi (phần nở mềm, tơi xốp như mủ trôm)
  • Bỏ 20 cùi này vào ly nước, pha chút đừong. Uống làm 3 lần/ngày. Trong vòng hai tuần sẽ thấy hiệu quả.
Tips: Cách làm hạt đười ươi là rửa sạch, bấm bỏ 2 đầu sau đó ngâm khoảng 3 hoặc 4 hạt đười ươi trong một ly nước. Chờ khoảng 3-4 tiếng cho hạt đười ươi nở hết, mẹo nên ngâm với nước ấm thì ươi sẽ nở nhanh hơn. Có thể pha với một ít đường phèn, mủ trôm hay hạt é dùng chung sẽ là một thức uống tuyệt vời cho mùa hè nóng bức, để thanh nhiệt, giải độc trong cơ thể đồng thời chữa trị khỏi bệnh gai cột sống. http://www.dacsanngon.co/san-pham/hat-duoi-uoi





No comments:

Post a Comment